Ve Firefox 3 Çıktı
Internet Explorer'ın belini kıran, açık kaynak kodlu tarayıcının beklenen final sürümü yayınlandı.
Açık kaynak kodlu tarayıcının, Internet Explorer 7'ye vereceği cevap ve Internet Explorer 8 ile savaşacak olan yeni sürümü aylardır geliştiriliyordu. Daha önceden verilen söz yerine getirildi ve 17 Haziran'da Firefox 3.0'ın final sürümü yayınlandı.
Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir.Forumumuzdan daha kaliteli hizmet alabilmek için üye olunuz ya da üyeliğiniz varsa giriş yapınız. adresinden indirebilirsiniz.
Firefox, rekora koşuyor
Mozilla Firefox internet tarayıcısı kısa süre içinde, Windows işletim sistemiyle birlikte gelen Microsoft Internet Explorer için ciddi bir rakip oldu. Önemli miktarda kullanıcısı olan Firefox için yeni sürüm hem yazılımda büyük bir tazelenmeyi hem de bir rekor denemesini beraberinde getiriyor.
Mozilla Firefox için açılan ve kullanıcıların rekor denemesi günü olan 17 Haziran'da Firefox 3'ü indirerek rekora destek olacaklarına dair söz verdikleri sitede şu an ulaşılan sayı 1.300.000 seviyesinde. Görünüşe göre, Guiness Rekorlar Kitabı'na yeni bir sayfa daha geliyor.
peki bır soru sorabılırmıyım nıght sımdı ben fırefox2 yı kulanıorum bu 3 kurunca ıcındekı eklentılerın aynıını kurabılırmıyım yoksa onların baska eklentısı mı var ??? fox game gıbı google bılmem ne gıbı

eklentiler duruyo.. yalnız adres cubugunda girilen ve sık kullanılanlardaki adreslerin hepsi görünüyo onları nasıl silicez?
Olayı ayrıntılı anlatmak gerekirse eğer firefox 2 den 3 yükseltme yapacaksanız tavsiyem ilk olarak firefox 2 yi bilgisayarınızdan kaldırmanızdır. Bu yazılım silme kaldırma işlemini yaparken program ekle kaldırdan verilen sil komutuyla açılan firefox uninstall penceresinde kişisel verilerinizide siliyimi diye bir soru sorar o soruya evet derseniz büyük ihtimal eklentiler, yer imler, geçmiş, parolalar gibi tüm içerikleriniz silinecektir. ikinci terciki seçip kişisel veriler kalsın derseniz eklenti, yer imleri ve parolalar gibi çoğu kişisel bilginiz firefox 2 yi kurduğunuz dizinde sakanır.
Benim tavsiyem eğer gerekli kişisel bilgileriniz varsa her ihtimale karşı programı silmeden yedeklerinizi alınız. Bunların çoğunun yedeğin almaznı firefox sağlıyor.
Şimdi kurulum işlemine gelirsek download ettiğiniz Firefox 3 kurulumun başlatın ve özel yüklemeyi seçin. Oradaki seçeneklerden size uygun olanları seçerek kurulumu tamamlarken yapmanız gereken en önemli işlemlerden biri kurulum dizinini varsayılan olan C:\Program Files\Mozilla Firefox dizininden değiştirmeyin. (eğer daha önceki sürümünüz farklı dizindeyse geçmişteki aynı dizine kurulum yapın.)
Kurulum işlemi bittikten sonra göreceksinizki kişisel verilerimi silme demişseniz eklentileriniz yer imleriniz gibi veriler aynı kalmaktadır. Eğer sorun yaşarsanız her ihtimale karşı aldığınız yedekler işe yarayacaktır.
Son olarak şunu belirtmek gerekir Firefox 3 açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan eklentileri üreten yazlımcılardan bazıları hala firefox3 için eklentilerini güncelllememişlerdir ve firefoxun bu eklentilerinizi güncellenene kadar çalıştırmama olsılığı vardır fakat emin olun bu süre çok kısa olacaktır. Ben beta sürümünü kullanırken eklentilerin güncelllemeleri düzel meye başlamıştı bile şuanda sadece birkaç eklenti güncelleme yapmadığğından çalışmıyor.
Yahoo arkadaşım:
Fox game i google toolbar ı ve çoğu eklenti firefox 2 de olduğu gibi kuruluyor. Eski versiyonlarını soruyorsan google toolbar çalışıyor güncellemesi çıktı foxgame eklentiyi kurdum fakat oyunda denemedim oda çalışıyor gibi bir hata vermedi.
zrf Arkadaşım :
Yer imlerindeki adreslerin kalmasının sebebi daha önce yedek almış olman olabilir. Eğer yer imlerindeki adresleri kaldırmak istiyorsan üstteki menüden yer imleri sekmesine gel yer imlerini düzenle seçeneğini seç ve istemediğin yer imlerini silebilirsin.
Adres satırınfdaki geçmiş ziyaretlerini anlık temizlemek istiyorsan araçlar sekmesinden özel verileri temizle komutunu seç ve ya ctrl + shift + del komutunu kullan. Adres satırını ve geçmişin kaydını hiçbirzaman tutmasın diyorsan yine araçlar sekmesinden seçenekler komutunu ver. Açılan pencereden ise gizlilik sekmesine geldiğinde geçmiş alanındaki ziyaret kaydını tutma sınır seçeneğinin, formlar ve arama çubuklarına girdiklerimi anımsa seçeneğinin ve indirdiklerimi anımsa seçeneğinin işaretli olmamasına dikkat et eğer iaretliyse işaretleri kaldır ve tamam konutuyla çık.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Firefox 3 şahsım tarafından önerilir oldukça hızlı ve güvenli. exporer gibi işletim sistemine entegre bir yazılım olmayıp ayrı bir program olduğundan hata oluşması durumunda windowsta giderilemeyen sorunlar oluşmaz ve daha güvenli sörf sağlar.
benimde ilk izlenimleri firefox2 den baya gelişmiş özellikleri olduğu...firefox2deki eklentilerin bir bölümü çalışmıyor umarım kısa sürede onlarda sistemlerini firefox3 e göre düzenlerler. işlerimi kolaylaştıran eklentiler yüklemiştim...
baya güzel ve gelişmiş bir tarayıcı.